Seuraa meitä :

Kuinka valita oikea koko moottoripyörävarusteillesi?


Oikean koon valinta moottoripyörävarusteillesi

Oikean moottoripyörävarustelun valitseminen ei ole aina helppoa, mutta kun siihen lisätään kokokerroin, voi joskus hämmentyä... Kypärä, moottoripyörätakki, saappaat, hanskat jne. : oikean koon valinta vaikuttaa mukavuuteen, varusteiden tarjoamaan suojaukseen ja tietysti tyyliin. Voit olla varma, että perunapussin ulkonäön ja liian kuuman kuivausrumputyylin välissä on iloinen väline, jonka löytäminen neuvojamme noudattamalla ei ole niin monimutkaista.

Moottoripyöräkypärä: Älä huolikesä

Oikean kypärän koon valintaan liittyy joskus pientä epämukavuutta premier kilometrien aikana
Uusi kypärä voi tarjota hieman tiukkaa tukea ensimmäisillä kilometreillä

Oikean kokoisen kypärän valinta on yhtä lailla mukavuuden kuin turvallisuuden kysymys. Siksi aihetta ei pidä ottaa kevyesti. Liian pieni kypärä puristaa kalloasi epämukavaksi, kun taas liian suuri kypärä ei suorita suojaavaa rooliaan yhtä tehokkaasti tarvittaessa.

Varmistaaksesi, sopiiko kypärä sinulle, tarkista sen vastaanottamisen yhteydessä, ettei se kellu. Sinun pitäisi pystyä liu'uttamaan vain kaksi sormea ​​vaahtojen ja poskien välissä. Puristuneisuus poskissa ei ole ongelma, kun tietää, että vaahdot laskeutuvat käytön myötä. Jos kypärä on liian pieni, epämukavuus tuntuu nopeasti, usein pään ympärillä.

Tässä oppaassa käytetyt erilaiset mittaukset. Säästämme koon!

Oikean koon valinta moottoripyöräkypärään

Älä huoli, toimenpide on äärimmäisen yksinkertainen: ota mittanauha (tai naru, jonka sitten mittaat) ja mittaa kallon ympärysmitta – pään ympärysmitta, siis – 2,5 cm kulmakarvojen yläpuolelta. Tutustu tuotemerkkikohtaiseen vastaavuustaulukkoon jokaisessa tuotelehdessä. Siinä kaikki, sinulla on avaimet kädessäsi valita oikean kokoinen kypärä!

Moottoripyöräkypäräkoot säilyttävät tietyn homogeenisen merkkien välillä:

Moottoripyöräkypärän kokojen yleiset vastaavuudet pään ympärysmitan perusteella

Yleinen kokotaulukkoXSSMLXL2XL
Pään ympärysmitta (cm)53-5455-5657-5859-6061-6263-64
Arvot voivat kuitenkin vaihdella tietyissä tapauksissa.

Kypärän vaikeus on se, että valmistajilla on joskus omat erityispiirteensä kallon morfologian suhteen. Sanoa, että meillä ei ole päätä /laita valitsemasi merkki tähän/ on nyt hieman loukkaavaa, sattuu niin, että emme löydä odotettua mukavuutta kypärästä sen tavallisessa koossa. Jos näin tapahtuu, muista, että palautus on ilmainen Motoblouz ; joten sinun tarvitsee vain tilata eri kokoinen tai kilpaileva kypärä tilalle!

Moottoripyörätakki: Käytä sitä istuvasti

Moottoripyörätakki Triumphilla ajavaan pyöräilijään
Mukana on sopivan kokoinen moottoripyörätakki

Näemme sen asiakkaidemme kanssa, jotka tulevat käymään kaupoissamme: pyöräilijät valitsevat spontaanisti hieman löysän takin. Kuvittelemme siis saavamme mukavuutta olemalla vapaampi liikkumaan. Huono refleksi.

On todellakin parempi valita melko istuva takki. Ensinnäkin tyyliin liittyen, valokuvaa ei ole. Mutta ennen kaikkea, vastoin kaikkia staattisia odotuksia, istuva takki on mukavampi. Se estää sitä joutumasta tuuleen ja räpyttelemästä, estämättä sinua käyttämästä puseroa alla sen jäähtyessä. Laskuvarjotakki? Huono idea !

Ténérén lentäjän käyttämä seikkailutakki
Teknisimmät matkustamiseen omistetut takit moninkertaistavat säädöt

Oikean koon valinta moottoripyörätakille

Rintamitta, jossa se on levein, on vakiomitta oikean takin koon valinnassa. Toisin kuin kypärät, löydät kuitenkin lisää tietoa kunkin tuotemerkin tuotteiden erityispiirteistä takkien tuotesivuiltamme. Katso "Kokoopas" -linkkiä. Esimerkiksi Dexter vyötärön koko, selän tai hihan pituus on määritelty, mikä todella auttaa sinua valinnassa.

Moottoripyörähousut: Oikea pituus jalkoihin…

Jalkojen pituus, tärkeä valintakriteeri moottoripyörähousujen koon valinnassa
Moottoripyörähoususi voivat olla hieman liian pitkät seistessäsi

Niin paljon kuin valitsisimme spontaanisti liian isoja takkeja, niin moottoripyörähousuihin kiirehdimme liian lyhyisiin! Tämä paradoksi voidaan selittää sillä, että me usein kokeilemme housujamme seisoma-asennossa, ja tässä yhteydessä moottoripyörähousujen lahkeet voivat olla pitkät, hyvin pitkät...

Älä mene lankaan: pue housut jalkaan vastaanotettuasi ja kiipeä staattisesti moottoripyörän selkään. Istuttuaan suojakuorien tulee olla reilusti polvien ja lantion edessä. Näet myös housujen lahkeen todellisen pituuden.

pyöräilijän jalat asennettuna hänen moottoripyöräänsä, yllään selvästi liian pienet moottoripyörähousut
Testaa housujasi suoraan moottoripyörässä ja tarkista koko istuma-asennossa

Oikean kokoisten moottoripyörähousujen valinta

"Oikea pituus jalkoille on, kun jalat koskettavat maata." Ei väärin, mutta moottoripyörähousuissa vertailumitta on enemmän vyötärön ympärysmitta ja/tai lantion ympärysmitta. Valmistajien ilmoittama sisäsauman pituus osoittautuu kuitenkin erittäin hyödylliseksi. Jokaisen tuotelehden koko-oppaan tarkastelu on myös hyödyllinen, jotta tiedät kunkin tuotemerkin erityispiirteet.

Moottoripyöräpuku: Herkkää alkemiaa

Moottoripyörän verryttelypukua pukeutunut pyöräilijä istuu koneensa päällä
Riittävästi istuva, mutta myös riittävän säädettävä moottoripyöräpuku!

Moottoripyörän nahkapuku on edelleen se varuste, jonka koko on vaikein valita. Tasapainoa riittävän liikeradan ja riittävän istuvuuden välillä pitämään kuoret paikoillaan ei ole aina helppo löytää premier yrittämällä. Onneksi valmistajat ilmoittavat yleensä useita mittoja tuotelehtiensä "Kokooppaassa".

Ei ihme, että sillä on epämukavaa kävellä tai seistä. Testaa myös yhdistelmääsi vastaanotettuasi ottamalla asennon moottoripyörällesi. Ihanteellinen on laittaa selkä- ja rintasuojat alle tarvittaessa. Sinun pitäisi tuntea olosi mukavaksi, ilman kellumista sisällä. Älä unohda, että kestää vielä muutaman harjoituksen radalla tai muutaman ajon tiellä ennen kuin se "murtuu" eli mukautuu mittoihin ja liikkeisiin. Tutustu meidän verryttelypuvun ostoopas lisätietoja !

Moottoripyöräilijä paikallaan koneessaan, ratkaisu oikean pukukoon valintaan
Testaa puku asennossaan moottoripyörässä

Oikean koon moottoripyöräpuvun valinta

Moottoripyöräpuvun koon perusteella mitataan rintakehän ympärysmitta leveimmältä (kuten takilla) ja lantion ympärysmitta (kuten housuissa). Tarkenna sitten kokovalintaasi tarkistamalla valmistajan ilmoittamat lisämitat: sisäsauman pituus, käsivarren pituus jne.

Moottoripyöräkäsineet: Sormessa ja silmässä

Pyöräilijä näyttää moottoripyöräkäsineidensä kämmen
Oikean koon valinta moottoripyöräkäsineille

Sormen pituus on ykköskriteeri valittaessa sinulle sopivat hansikkaat. Muutaman millimetrin leveysaste on välttämätön, jotta sormien kärjet eivät ole paineen alla, kun puristat moottoripyöräsi kahvoista. Tämä kokoonpano katkaisee verenkierron sormenpäihin, mikä on epämukavaa, varsinkin kun on kylmä.

Moottoripyöräkäsineiden koot ovat suhteellisen vakioita merkeistä toiseen, niin että voimme jakaa yleisen taulukon täällä:

Yleiset miesten moottoripyöräkäsinekokojen vastaavuudet

Yleinen kokotaulukkoXSSMLXL2XL3XL/XYL4XL/XZL
Yhdysvaltain koko7.588.599.51010.511
Käden ympärysmitta cm1920,321,622,924,225,426,727,9

Naisten moottoripyöräkäsineiden kokojen yleiset vastaavuudet

Yleinen kokotaulukkoSMLXL
Yhdysvaltain koko77,588,5
Käden ympärysmitta cm17,81920,321,6
Arvot voivat kuitenkin vaihdella tietyissä tapauksissa.

Sitä vastoin liian leveät moottoripyöräkäsineet aiheuttavat myös ongelmia, koska kämmenelle muodostuu ärsyttäviä ryppyjä. Tabletit kiristämällä kahvaa, se on lopulta todella tuskallista. Ja jos niitä ei pidetä oikein, ne eivät voi antaa riittävää suojaa tai jopa pudota kokonaan pois kulhon sattuessa...

Kuvakaappaus Motoblouz -tuotelehdestä, jossa linkki kokooppaaseen on korostettuna
Linkki kokooppaaseen!

Oikean koon valinta moottoripyöräkäsineille

Moottoripyöräkäsineiden hyödyllinen mitta on käden ympärysmitta. Kierrä käden ympäri ompelijan teippiä käyttämällä pikkusormen tyvestä ja peukalon ja käden välistä onteloa. Ota tämä koko huomioon, katso "Kokooppaan" vastaavuustaulukosta sinua kiinnostava moottoripyöräkäsine oikean koon valitsemiseksi.

Moottoripyörän saappaat: Aja oikealla jalalla

Oikean kokoisten moottoripyörän saappaiden valinta
Ei mikään salaisuus moottoripyörän saappaiden koosta!

Saappaat ovat luultavasti helpoin varusteluokka, josta valita. Muista kuitenkin pitää silmällä pohkeen ympärysmitan säätömahdollisuuksia, jos olet vahva tyyppi tästä näkökulmasta. Joustava kulmikas tai tarranauhasäätöhihnat voivat osoittautua hyödyllisiksi mukavuuden kannalta.

Oikean koon valinta moottoripyöräsaappaillesi

Ei siis mitään poikkeuksellista saappaissa: useimmissa tapauksissa sinun on vain valittava sinulle tavallinen koko. Joidenkin valmistajien saappaat sopivat yleensä vähän pienille, toisten hieman isoille. Saat lisätietoja tästä aiheesta asiakasarvosteluista.

Asiakasarviot, tervetuloa auttava käsi!

Luota muiden pyöräilijöiden kokemuksiin!

Jokaisella laitemerkillä, jokaisella tuotteella voi olla omat erityispiirteensä koon suhteen. Tässä asiakasarvostelut voivat antaa sinulle vakavan auttavan käden. Motoblouz -sivustolla lähes jokainen tuote hyötyy palautteesta, jonka ovat antaneet kaikilta, jotka ostivat sen ennen sinua. Kun leikkaus on epätyypillinen, voit olla varma, että et ole premier , joka kokee sen. Käytä aikaa näiden arvostelujen lukemiseen. Muista myös tarkistaa mielipiteet värivaihtoehdoista (esimerkiksi saman kypärän muista malleista) rikastaaksesi näytettä.

Tunnisteet Neuvojakarsiminen

Jaa tämä artikkeli

Loic

Motoblouz toimittaja ja testaaja, olen ehdoton kaartuvien teiden fani. Minulle moottoripyörä on sekä pako- että kulkuväline.

Ei kommenttia

Lisää omasi